Suikerziekte behandeling

Voor de behandeling van diabetes maakt het uit welke soort diabetes je hebt. Daarn aast reageert iedereen anders op een behandeling. Dus een behandeling verschilt ook per persoon. De belangrijkse onderdelen van de behandeling van diabetes zijn gezond eten, genoeg bewegen, niet roken, medicijnen en insuline. De behandeling is erop gericht om zo normaal mogelijke bloedsuikerwaarden te berei ken, maar ook om met diabetes een normaal leven te leiden. Zo kun je de verwikkelingen van diabetes op lange termijn (hart- en vaatziekten, oogproblemen, aantasting van nieren, zenuwschade, voetwonden) maximaal voorkomen. De eerste behandeling bestaat namelijk uit het volgen van een dieet. Veel type 2 -diabetici hebben overgewicht, en daarvoor geldt dat een kleine gewichtsvermindering al een gunstig effect op het bloedglucosegehalte heeft.

Sommige tabletten zorgen ervoor dat uw cellen gevoeliger worden voor insuline. Daarnaast zijn er tabletten die ervoor zorgen dat de alvleesklier meer insuline afgeeft en tabletten die de opname van koolhydraten vanuit de darmen vertragen. Sinds kort zijn er ook injecties op de markt die dezelfde werking hebben. Als het niet lukt uw bloedglucosewaarden onder controle te krijgen met tabletten, moet u soms ook insuline gaan gebruiken. Insuline moet worden geïnjecteerd. 3) Kennis aardappelen over diabetes Om goed met uw diabetes te kunnen omgaan, is het belangrijk dat u voldoende kennis over diabetes heeft. Het is makkelijker om met diabetes te leven als u weet hoe u uw voeding aan uw diabetes kunt aanpassen, hoe u met uw medicijnen om moet gaan, maar ook hoe uw glucosewaarden reageren in bijzondere omstandigheden als vakantie of stress. Kennis over diabetes is een onmisbaar onderdeel van de behandeling. Als u genoeg over diabetes weet, heeft de behandeling meer kans van slagen. In overleg met uw zorgverlener beslist u op welke manier u uw kennis over diabetes zult vergroten.

u alcohol drinkt, doe het dan met mate. Ook meer lichaamsbeweging is een belangrijk leefstijladvies in de behandeling van type. 2) Medicijnen Als u uw bloedglucosewaarden niet voldoende omlaag krijgt door afvallen en meer bewegen, zijn medicijnen de volgende stap. Soms moet u al meteen met medicijnen beginnen nadat is ontdekt dat u diabetes heeft. Bij diabetes type 2 worden verschillende medicijnen gebruikt en vaak krijgen mensen meer medicijnen tegelijk voorgeschreven. Niet iedereen krijgt dezelfde medicijnen. Dat komt omdat diabetes niet bij iedereen hetzelfde. Uw zorgverlener bekijkt welke behandeling het meest geschikt voor.

Behandeling van diabetes - diabetes Fonds


Het gevolg daarvan is dat behandeling altijd nodig zal blijven en in de loop van de jaren mogelijk aangepast moet worden. 1) gezonde leefstijl, een goede behandeling van diabetes begint met het realiseren van een gezonde leefstijl. Dat is niet altijd eenvoudig, maar wel noodzakelijk. Een verantwoord eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging kunnen namelijk de kans op late complicaties verkleinen. Een belangrijke factor bij het ontstaan onder van diabetes type 2 is overgewicht. Overgewicht is én van de factoren die insulineresistentie veroorzaken, waardoor de alvleesklier meer insuline moet aanmaken. Voor mensen met overgewicht is het belangrijk om af te vallen, zodat de insulineresistentie afneemt.

Veelgestelde vragen, behandeling van suikerziekte bij de hond


Diagnose, om de diagnose van diabetes te kunnen stellen, zal de dierenarts bloedonderzoek doen bij de hond. . In het geval van suikerziekte, vindt men een verhoogd glucosegehalte en een te laag kalium gehalte door al het plassen. Ook urineonderzoek geeft bevestiging. Men vindt hier glucose en ketonlichaampjes in terug. Ketonlichamen zijn moleculen, die aangemaakt worden wanneer de lichaamscellen vet verbranden bij een tekort aan energie (suikers). Onderliggende oorzaken, bij de behandeling van suikerziekte is het van groot belang dat de onderliggende oorzaak aangepakt wordt. Bij teveel groeihormoon, worden de eileiders van de teef verwijderd. Met de ziekte van Cushing wordt de veroorzakende tumor weggehaald. Ook wordt de hond geholpen met medicatie, wanneer Cushing ontstaan is door langdurig corticosteroïden gebruik.

suikerziekte behandeling

Wanneer je hond diabetes heeft, zal hij het overschot aan glucose uit zijn bloed moeten krijgen. Dit gebeurt via de nieren. De nieren filteren het bloed, waarbij ze zorgen dat afvalstoffen via de urine uit het lichaam verdwijnen. Maar omdat er veel overtollige glucose weg te werken is, heeft het lichaam veel urine nodig. Hierdoor gaat de hond veel drinken en veel plassen. Omdat de lichaamscellen energie tekort komen, gaat je hond meer eten. Toch valt hij af, omdat de benodigde energie de lichaamscellen grotendeels niet zal bereiken.

Hierdoor wordt hij lusteloos en moe, wat zelfs kan leiden tot een coma. Kunnen de nieren de hoeveelheid glucose niet meer wegwerken? Dan zal de hond zich slechter gaan voelen. Braken, verslechterend zicht, maar ook problematiek rondom de doorbloeding en het hart kunnen optreden. Suikerziekte bij honden behandelen, het behandelen van suikerziekte bij de hond bestaat uit vier onderdelen. Diagnose, onderliggende oorzaken, medicatie en dieetaanpassing.

Veelgestelde vragen, behandeling van suikerziekte bij de kat


Diabetes type 1, bij het eerste type worden de cellen die insuline aanmaken door het eigen lichaam vernietigd. Daarom valt deze aandoening onder de auto-immuunziekten. Door de schade aan de cellen wordt (bijna) geen insuline meer aangemaakt. Hierdoor neemt het lichaam weinig tot geen glucose. Diabetes type 2, bij het tweede type worden de lichaamscellen minder gevoelig voor insuline.

Hierdoor ontvangen ze steeds minder signalering om glucose op te nemen. Ook kan het voorkomen, dat het lichaam te weinig insuline aanmaakt door een infectie of onderdrukking van het proces. Overgewicht of gebruik van medicatie zoals corticosteroïden kan hier de oorzaak van zijn. Ook de ziekte van Cushing kan suikerziekte veroorzaken. Door een te hoge aanmaak van het hormoon cortisol, zal de reactie van de lichaamscellen op insuline verminderen. Hiernaast wordt bij sommige teven na de loopsheid teveel groeihormoon aangemaakt, wat de werking van insuline onderdrukt. Bij het ontstaan van beide typen suikerziekte speelt erfelijkheid een rol.

Voor de behandeling van diabetes bij

Het wordt wel aangeleverd vanuit het eten, maar weinig of niet opgenomen door de lichaamscellen. Hierdoor komen deze cellen brandstof tekort. In dit geval spreken we van suikerziekte, de aandoening heet officieel diabetes mellitus. Maar wat veroorzaakt dit probleem eigenlijk? Waarom heeft mijn hond suikerziekte? Hoe komt een hond aan suikerziekte? Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er twee winderigheid typen van deze ziekte bestaan.

suikerziekte behandeling

msd animal health

Het eten komt spieropbouw terecht in de darm, van waaruit de glucose opgenomen wordt in de bloedbaan. Via het bloed reist de glucose door het lichaam. Vervolgens nemen de lichaamscellen deze stof in zich. Ze doen dit in opdracht van het hormoon insuline. Insuline wordt aangemaakt in de alvleesklier. Wanneer het hondenlichaam te weinig van dit hormoon aangemaakt heeft, wordt er minder glucose opgenomen. Hierdoor stijgt de hoeveelheid glucose in het bloed.

Suikerziekte bij de hond zien we tegenwoordig steeds vaker. Er zijn twee verschillende soorten, met elk hun eigen oorzaken. Hoe herken je suikerziekte bij je viervoeter? En wat betekent deze diagnose vallen voor hem? In dit artikel vertellen we je alles over diabetes ofwel suikerziekte bij de hond. Wat is suikerziekte bij de hond? Suikerziekte bij de hond wordt veroorzaakt door een te hoog glucosegehalte in het bloed. Glucose (druivensuiker) is een stofje dat de hond uit zijn eten haalt en energie levert aan het lichaam. Ook is het belangrijk voor het onderhoud van de lichaamscellen.

Suikerziekte - alles over symptomen, behandelen en voorkomen

De behandeling van diabetes type 2 tegen heeft twee hoofddoelen : Het normaliseren van het bloedglucosewaarden in het bloed. Het voorkomen van complicaties (hart- en vaatziekten) op lange termijn. Langdurig hoge bloedglucosewaarden kunnen op de lange termijn leiden tot achteruitgang van hart- en vaatstelsel. Daarnaast kunnen de zenuwen in het gehele lichaam op den duur schade oplopen. Het effect van de behandeling wordt bepaald door de bloedglucosewaarde en het zogenaamde. De bloedglucosewaarde is een moment opname en het HbA1c is een weergave van de gemiddelde bloedglucosewaarde over een periode van twee tot drie maanden. Het streven is een nuchtere bloed- glucosewaarde 4 mmol/l en niet boven de 9 mmol/l en een HbA1c lager dan 53 mmol/mol. De progressie van diabetes type 2 heeft tot gevolg dat de alvleesklier steeds minder insuline aanmaakt. Ook kan de insulineresistentie steeds sterker worden.

Suikerziekte behandeling
Rated 4/5 based on 816 reviews
Recensies voor het bericht suikerziekte behandeling

 1. Yhemigi hij schrijft:

  (op termijn) - oogproblemen. Ook kleine aders gaan minder goed werken. Dat betekent dat de glucose in het bloed rondstroomt zonder dat de cellen het goed kunnen opnemen en de glucose afgebroken wordt. Plotseling afvallen zonder dat een dieet gevolgd wordt, kan ook een aanwijzing voor suikerziekte zijn.

 2. Wekova hij schrijft:

  Over suikerziekte type 2 leest u alles op deze website. Over suikerziekte type 1 kunt u hier verder lezen. Zonder behandeling is en blijft het een levensgevaarlijke ziekte.

 3. Ygybe hij schrijft:

  Dat betekent dat het bloedsuikerniveau in het lichaam niet verlaagd wordt. Complicaties kunnen in zo een geval groot zijn en zich in veel vormen voordoen. Suikerziekte beïnvloed de hormonen die ook invloed hebben op de haargroei.

 4. Rupofufy hij schrijft:

  Het wordt wel gezien als een welvaartsziekte, omdat er een relatie is met onder andere lichaamsgewicht en roken. hart en vaatziekten / hoge bloeddruk. Viewers who rely on information through google Translate on our web site do so at their own risk.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: