Ontsteking 12 vingerige darm

Een bmi hoger dan 35 kg/m2 in combinatie met suikerziekte, hoge bloeddruk, slaap Apneu, gewrichtsklachten en depressie. Daarnaast moeten patiënten minimaal 18 jaar oud zijn en minstens 1 jaar geprobeerd hebben om op een andere wijze onder begeleiding af te vallen. Bereid zijn om radicaal je levenswijze en eetgewoonten te veranderen bereid zijn om regelmatig op medische controle te gaan bereid zijn om het gehele traject te doorlopen zoals een sporttraject, groeps bijeenkomsten en gesprekken met de diëtiste. (totaal 5 jaar) geen overmatig alcoholgebruiker bent, risico  operatie: lekkage en peritonitis:.6. Op de plaats waar de darm met de voormaag verbonden wordt en de darm terug op de darm wordt gezet kunnen lekkages ontstaan. Deze lekkages treden het meest frequent op bij patiënten die vroeger al een andere maagoperatie hebben ondergaan. Bij een tweede operatie is de bloedvoorziening van de maag altijd wat minder dan bij een eerste ingreep.

Wat voor resultaat behaald wordt, is voor een marijke groot deel afhankelijk van schoonmaken je eigen aanpassingsvermogen. Omdat je een kleinere maag hebt, zul je je voedingspatroon moeten aanpassen. Je kunt hierbij hulp krijgen van een diëtist vanuit het ziekenhuis. Uiteindelijk zullen je voortdurende hongergevoel en eetzucht verdwijnen, omdat je met minder voedsel verzadigd bent. Wanneer word een gastric bypass uitgevoerd? Een Gastric Bypass-operatie is een risicovolle operatie. Gemiddeld zal het voor 1 op de 400 fataal zijn. Dit gebeurt meestal tijdens of na de operatie. Door het grote risico wordt de operatie slechts bij personen waarbij het risico vooraf niet vergroot is gedaan. Om in aanmerking te komen voor deze operatie moet je aan een aantal criteria voldoen er moet een positief advies zijn gegeven door het multidisciplinaire team in mijn geval in het mmc, dat bestaat uit gesprekken met een chirurg, psycholoog, en diëtiste. Patiënten die in aanmerking komen voor een gastric bypass moeten ; een bmi hebben die hoger is dan 40 kg/m2.

: Met een gastric bypass heb je snel een vol gevoel bij het eten, een gevoel dat lang aanhoudt. Dat komt doordat de operatie ook iets verandert in de werking van de hormonen. Je hebt minder eetlust, minder zin in calorierijk eten en soms heb je een opgeblazen gevoel. De omleiding zorg ervoor dat het voedsel een deel van de dunne darm overslaat. Je lichaam heeft daardoor minder gelegenheid om voedsel op te nemen. Je krijgt dus minder vetten en andere voedingsstoffen binnen. Dus ook minder vitamines.
ontsteking 12 vingerige darm

Marsh gradaties - coeliakieforum


Dat betekent dat er geen grote wond gemaakt wordt, waardoor het herstel sneller verloopt. Ook de littekens die achterblijven zijn kleiner en de operatie duurt ongeveer 55 min. Je blijft minimaal 2 dagen in het ziekenhuis dan mag je thuis gaan herstellen en leren eten. Je eet de eerste week(en) vloeibaar comedonenlepel eten. Wat gebeurd er na de operatie met de overgebleven maag? Bij een gastric bypass-operatie blijft de rest van de maag gewoon in het lichaam achter. Ook de bloedvaten die de maag van bloed voorzien blijven intact. De rest-maag verschrompeld dus niet. De maag heeft overigens nog meer functies dan alleen maar voedsel opslaan.

Weetje: de wetenschappelijke benaming voor 12 - vingerige darm is duodenum


Op het forum wordt nogal eens de vraag gesteld wat dat nu precies is zo'n Marsh gradatie. Tijdens een biopsie worden er wat stukjes slijmvlies uit de 12 - vingerige. De galblaas is een reservoir voor gal, verbonden met de grote galwegen. Gal wordt geproduceerd in de lever en heeft een belangrijke functie. Alle info van de chirurg over de kijkoperatie van de galblaasverwijdering. Samenvatting biologie se week. Thema 5-voeding en vertering.1.

ontsteking 12 vingerige darm

Glucosegehalte geregeld door insuline (zet glucose om in glycogeen in lever en salade spieren) en glucagon (zet glycogeen weer om in glucose).2 lever ligt rechts in je lijf - 2 aanvoerende bloedvaten: 1- leverslagader (met zuurstof) 2- poortader (met glucose en voedingsstoffen uit de darm). Bloedstollingseiwit fibrinogeen Breekt ook eiwitten af, waarbij ureum vrijkomt - maakt gal (wordt daarna opgeslagen in galblaas) Gal emulgeert vetten Gal afgegeven via galbuis naar 12-vingerige darm - Breekt dode rode bloedcellen af (daarbij ontstaat. Galkleurstof, die bruine kleur ontlasting veroorzaakt) Komt ook ijzer bij vrij ook deels opgeslagen in lever - lever slaat diverse mineralen en vitamines op - haalt gifstoffen uit het bloed.3 nier bevat: - nierslagader - zuurstofrijk bloed - nierader - bevat gezuiverde bloed - . Beschermt tegen beschadiging, uitdroging en ziektes Eelt: verdikte hoornlaag roos: hoofdhuidcellen delen zich sneller dan normaal en laten los kiemlaag: delende laag cellen om huid te vernieuwen Cellen: bevatten pigment (beschermt tegen uv-straling/zon) - Lederhuid Liggen de warmte, koude, druk en tastzintuigen in bevat uitlopers. In dit haarzakje bevinden zich talgklieren maken talg om de haren en hoornlaag soepel te houden Onder de huid ligt onderhuids bindweefsel : - Vet opgeslagen als reservevoedsel in vetcellen - Isolerende laag tegen warmteverlies Warmteafgifte in je lichaam door: - Zweten - Vergroten doorbloeding.

Bij aanwezigheid van antistoffen tegen aidsvirus ben je seropositief Antistoffen tegen aidsvirus zijn helaas niet in staat virus uit te schakelen Natuurlijke immuniteit: lichaam maakt zelf antistoffen aan tegen een prozac ziekte die je oploopt. Deel van witte bloedcellen zijn geheugencellen die onthouden hoe antistof gemaakt moet worden. Bij nieuwe infectie heel snel antistoffen gemaakt. Je bent immuun Kunstmatige immuniteit: door inenting/vaccinatie wordt een dode of verzwakte ziekteverwekker ingespoten (vaccin) - wel antistoffen aanmaken en geheugencellen - je bent immuun Actieve immunisatie: immuniteit ontstaat doordat ingeënt persoon zelf de antistoffen maakt - Bijv. Dktp-prik, tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio - Bmr-prik, tegen bof, mazelen en rode hond - meisjes vanaf 12 prik tegen baarmoederhalskanker (Hpv) Passieve immunisatie: patiënt krijgt antistoffen ingespoten waardoor antigen uitgeschakeld wordt - Antistoffen zitten in een serum - Serum wordt gemaakt. Proefdieren die giftige antigen ingespoten krijgen en dus antistoffen maken.6 Transplantatie vervangen van aangetast weefsel of orgaan door een weefsel/orgaan (vaak van een donor) Cellen/weefsels/organen van een donor bevatten op hun celmembraan lichaamsvreemde antigenen - gevaar voor afstotingsreacties Xenotransplantatie: organen van dieren gebruiken voor.

Herhaling V2b - documents


Eiwit hemoglobine (en hemoglobine bevat weer ijzer) -  Gemaakt in stamcellen in rode beenmerg -  Dode rode bloedcellen worden afgebroken door milt,  lever en het rode beenmerg Witte bloedcellen: -  Wel een celkern -  Kunnen van vorm veranderen wand van bloedvaten verlaten naar weefsels - . Antistoffen) -  Gemaakt in stamcellen in rode beenmerg, ontwikkel zich verder. Lymfeknopen Bloedplaatjes: -  Zijn geen cellen, maar delen van uiteengevallen cellen (dus geen celkern) -  Rol bij bloedstolling (samen met plasma-eiwitten) Bloedstolling: -  Bloedplaatjes kleven aan beschadigde wand bloedvat en geven stoffen af -  Onder invloed van deze stoffen wordt fibrinogeen omgezet in fibrine - . Dat betekent dat het bloed stroomt 2x door het hart.3 Hart is een spier die zuurstof en voedingsstoffen verbruikt over het hart lopen bloedvaten: -  Kransslagaders: rijk aan zuurstof en voedingsstoffen / vertakking van de aorta -  Kransaders: afvoeren van CO2 en afvalstoffen van. C)2 en afvalstoffen worden met dit vocht weer terug in het bloed opgenomen Aders -  Van organen naar het hart toe -  Lage bloeddruk -  Wanden dunner en minder elastisch dan slagader -  Hartslag niet voelbaar -  Liggen minder diep in lichaam -  veel aders.

Bijvoorbeeld bij bloedvat (meestal uit been) wordt als het ware een omweg aangelegd om het vernauwde deel van de kransslagader. Dotteren: vernauwing in kransslagader wordt opgerekt met een soort ballonnetje beroert: deel hersenen geen zuurstof en voedingsstoffen meer door herseninfarct (verstopt bloedvat)  of hersenbloeding Hartritme -  snelheid waarmee hart samentrekt -  adrenaline beïnvloed hartslag -  bij hartritmestoornis is hartritme langdurig verstoord dat wordt soms opgelost. Oorzaak kan stress zijn Topsporters hebben een sporthart. Vergroot hart(spier per hartslag meer bloed wegpompen.6 Witte bloedcellen en vocht kunnen door wand van haarvat Vocht met zuurstof en voedingsstoffen verlaat haarvat  onder invloed van de bloeddruk hierdoor ontstaat weefselvocht buiten de haarvaten / tussen de cellen weefselvocht wordt via 2 routes afgevoerd. Deze 2 monden beide uit in de aders onder het sleutelbeen Het lymfestelsel bevat ook lymfeknopen (lymfeklieren) die zuiveren de lymfe van ziekteverwekkers Thema 8- opslag, uitscheiding en bescherming.1 Vloeistof tussen cellen van organen: weefselvloeistof Cellen nemen zuurstof en voedingsstoffen op uit weefselvloeistof. Inwendige milieu: weefselvloeistof en bloedplasma uitwendig milieu: omgeving om je heen, inclusief inhoud darmkanaal en lucht in longen Stoffen worden opgenomen, opgeslagen en te veel van stoffen worden uitgescheiden Uitscheidingsorganen: Longen - lever - nieren voor handhaven constant inwendig milieu zijn hormonen, zintuigen en zenuwen.

Lever, galblaas, alvleesklier en de 12 vingerige darm

Gal emulgeert vetten maakt van grote vetdruppels kleinere vetdruppels (niet verteren dus) - eetlust Afvoerbuis van de alvleesklier: maakt alvleessap (bevat enzymen voor vertering eiwitten, koolhydraten en vetten) Dunne darm : - heeft darmsapklieren enzymen voor vertering eiwitten en koolhydraten - Opnamen van in het bloed. Darmvlok heeft bloedvaten, waardoor voedingsstoffen opgenomen worden uit de voedselbrij in het bloed - vlokken/plooien zorgen voor oppervlaktevergroting Blinde darm: ligt vlak onder plek waar dunne darm over heen gaat in dikke darm. Die heeft uitstulping aan de onderkant dat is plus het wormvormig aanhangsel.(appendix) bij blindedarmontsteking is dit gedeelte ontstoken. Dikke darm : - Water opnemen uit voedsel (bij diarree ontregelt) - bevat bacteriën. Deze hebben enzym cellulase om celwanden af te breken van plantaardige resten Endeldarm : - Opslagplaats van onverteerde voedselresten - via de anus (een kringspier) verlaten resten ( ontlasting) het lichaam.7 Plantaardig voedsel moeilijk verteerbaar door celwanden die bestaan uit. Cellulose Planteneter herbivoor - Lang darmkanaal - Plooikiezen, zodat je goed kunt malen - vaak geen hoektanden Vleeseter carnivoor - Relatief kort darmkanaal - Hebben knipkiezen - bovenkaak is breder dan onderkaak - Grote scherpe hoektanden vaak alleseter omnivoor - Middellang darmkanaal - Knobbelkiezen - . Via openingen (stigmas) komt lucht in dit tracheeënstelsel - kieuwen Bij vissen en jonge amfibieën kieuw bestaat uit een kieuwboog met daarop kieuwplaatjes. In deze plaatjes liggen de bloedvaatjes - Longen Reptielen, vogels en zoogdieren (en volwassen amfibieën).2 Ademhalingsstelsel: neusholte: - bekleed met neusslijmvlies (met slijm producerende cellen) maakt ingeademde lucht vochtig en warmer - bevat neusharen om grote stofdeeltjes tegen houden - bevat trilhaarcellen om slijm. Plasma-eiwit fibrinogeen rol bij de bloedstolling - Vervoer van stoffen als: O2, co2, hormonen, antistoffen, afvalstoffen (CO2) en voedingsstoffen - Verspreiden warmte door lichaam Rode bloedcellen: - Hebben geen celkern - Vervoeren zuurstof.

ontsteking 12 vingerige darm

Lever, maag, slokdarm, pancreas of alvleesklier, 12 vinge

Mineralen (zouten bouwstof (bijv. Kalk in bot) of beschermende stof. Vitamines, bouwstof of beschermende stof, indicator: stof om andere stof mee aan te tonen. Indicator voor zetmeel is jodium.3, basis gezonde voeding is variatie, voedselvergiftiging is een infectie die optreedt door het eten van voedsel dat is besmet met chemische stoffen of ziekteverwekkende bacteriën. Schijf van 5: 1, groente en fruit Vitamine c en voedingsvezels 2 Brood, aardappelen, rijst en pasta zetmeel (koolhydraat plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezels 3 zuivel, ei, vlees en vis Eiwitten, vitamines en mineralen 4 Boter en olie vetten en vitamines 5 Vocht Water. Ze worden gebruikt en niet symptomen verbruikt. Een enzym kan maar 1 soort reactie uitvoeren. Darmperistaltiek: beweging die darmen maken om voedsel voort te stuwen dat noem je peristaltische bewegingen dat komt door samenwerking van kringspieren en lengtespieren - ook tot doel om voedselbrij te kneden en te mengen met de sappen voedingsvezels prikkelen de spieren in de (dikke) darmwand.

5.1, voedselproductie bacteriën: - afvallen Bijv. Melkzuurbacteriën kun je melk omzetten in yoghurt - kaas en zuurkool, voedselproductie met bijv. Schimmelen: - Schimmelkaas - Gisten (eencellige schimmel brood, bier en wijn. Door gisting ontstaat. Alcohol en CO2 uit suikers conserven is voedsel langer houdbaar maken - Lage temperatuur (invriezen enzymen werken niet - Pasteuriseren: korte tijd product verhitten waardoor deel micro-organismen dood gaan - Steriliseren: sterke verhitting waardoor alle micro-organismen doodgaan (en smaak licht verandert) - Drogen, zodat micro-organisme. Voedingsstoffen: bruikbare bestandsdelen van voedingsmiddelen, voedingsvezels: alle onverteerbare stoffen in plantaardig voedsel 4 functies voedingsstoffen: - bouwstoffen : voor groei, ontwikkeling en herstel van cellen - Brandstoffen : energie leveren - Reservestoffen : opslag - Beschermende stoffen : tegen ziektes, eiwitten. Bouwstof brandstof, koolhydraten, brandstof, bouwstof of reservestof, vetten. Brandstof, bouwstof of reservestof, water, bouwstof (rol bij vervoer stoffen in je lijf).

College-aantekeningen, college 1 - vorm en functie

Uitgebreide haag uitleg wat een Gastric Bypass operatie inhoud, wat de voor en nadelen zijn, de risicos, kosten, wanneer je in aanmerking komt en wat je zou kunnen afvallen. Wat is een gastric bypass? Is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Letterlijk betekent de term omzeilen van de maag. Met deze ingreep kunnen ernstige vormen van overgewicht behandeld worden, vooral de zogeheten morbide obesitas. De maag wordt verkleind, soms tot slechts 10 van zijn oorspronkelijke omvang, en verderop op de dunne darm aangesloten. Door de kleinere maag en doordat de voedselstroom buiten de 12-vingerige darm en het eerste deel van de dunne darm wordt omgeleid (maagomleiding ofwel maag bypass) heeft dit gewichtsvermindering tot gevolg. De gastric bypass wordt onder algemene verdoving uitgevoerd en verloopt via een kijkoperatie (laparoscopisch).

Ontsteking 12 vingerige darm
Rated 4/5 based on 743 reviews
Recensies voor het bericht ontsteking 12 vingerige darm

 1. Eciha hij schrijft:

  Probeer nu een boer te laten en voel waar de boer (dit is lucht) vertrekt en hoe het naar boven borrelt via de slokdarm. Drijvende ontlasting ook drijvende ontlasting heeft met vet te maken. De maagsappen zijn erg bijzonder.

 2. Wopusa hij schrijft:

  Deze zijn niet alleen goed voor je algemene gezondheid, maar in het bijzonder voor je stoelgang: Drink zo weinig mogelijk frisdrank met bubbels en onnatuurlijke zoetstoffen. Je slikt de hap door en de hap glijdt door je slokdarm (de darm om te slikken) naar de maag. Je kunt tandplak tegengaan door: dagelijks minstens én keer op de juiste manier te poetsen; niet vaker dan driemaal per dag een tussendoortje te gebruiken. Al die vreemde stoffen in bewerkte producten zijn vreemd voor je lichaam, en speciaal voor je spijsverteringskanaal.

 3. Ijanixy hij schrijft:

  Dit stuk noemen we het opstijgend deel van de dikke darm. Functie: bevorderen van de darmperistaltiek. Vertering vindt plaats met behulp van verteringssappen.

 4. Yhyxigoq hij schrijft:

  Kiezen dienen voor het fijnmalen van voedsel. Grootste deel spijsverterings ligt in buik (abdomen). Bekijk alvast het eerste overzicht.

 5. Katafuri hij schrijft:

  Snel schrokken we de warme hap naar binnen, en gaan weer verder met het werk wat nog af moet voor die dag. Hieronder zie je de zogenaamde Bristol Stool Chart(1 een duidelijk overzicht van alle vormen ontlasting die je tegen kunt komen. De dikke darm begint waar de dunne darm stopt, onderaan rechts in je buik.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: